Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

πρωινός παραλογισμός p.1


Ξεκινήσαμε σήμερα μετά του συζύγου σαν καλοί και σχετικά υπεύθυνοι πολίτες που είμαστε να πάμε στο λογιστή να προχωρήσουμε το θέμα της επαναπρόσληψής μου (άλλαξε η ιδιοκτησία, μαμά περνά το μαγαζί στο γιό και συνεπώς η υπάλληλος, δηλαδή εγώ, πρέπει να απολυθώ και να επαναπροσληφθώ, λογικό το λες). Μπαίνει μέσα ο Αναστά (ο σύζυγος δηλαδή) να τα ρυθμίσει σε πρώτη φάση. Το πλάνο ήταν να μπω  αστραπιαία για τις υπογραφές γιατί τεκέ να το πεις, λίγα θα πεις και οι ημικρανίες που με συνοδεύουν σχεδόν μόνιμα (με αγαπούν, παράπονο δεν έχω) θα μου χτύπαγαν το καμπανάκι μετά από 5λεπτη παραμονή εκεί. Καθώς αμέριμνη χαζεύω αφηρημένα ακούω μια φωνή μέσα από τον τεκέ «Κατερίνω, έλα μέσα να λύσουμε ένα θεματάκι»! Αχαχούχα! Ο λογιστής εκείνη τη στιγμή τον ρωτούσε, αν είναι βέβαιος ότι θέλει να με ενημερώσει, γιατί τα ζευγάρια σκοτώνονται γι αυτό το θέμα. Α, δεν ξεκινάμε καλά (σε συννεφάκι πάνω από το κεφάλι μου αυτό)! Λοιπόν, μου λένε ότι, επειδή θεωρείται νέα επιχείρηση, μπορούν να με γράψουν αποκρύπτοντας τη προ-υπηρεσία μου και έτσι το μαγαζί θα γλυτώσει κάποια έξοδα. Ρωτώ: «τι σημαίνει αυτό για εμένα?». Μου απαντούν κάτι για τα οφέλη του μαγαζιού. "Ναι, αλλά τι σημαίνει αυτό για εμένα? "Στην τρίτη ίδια ερώτηση μου λένε ότι τα ένσημα που θα κολλάω θα είναι μειωμένα (δηλαδή παίρνω που παίρνω λίγα ως μερικής απασχόλησης να τα κόψουμε λίγο ακόμα). Πιάνω την γκρίνια στον Αναστά επιβεβαιώνοντας το σοφό λογιστή, ο οποίος με ένα φλεγματικό υφάκι μου λέει:  «και τι κάνεις έτσι? γιατί πιστεύεις ότι θα πάρεις ποτέ σύνταξη?». Φουντώνω αλλά δεν απαντώ γιατί πάνω από όλα πρέπει να είμαστε ευγενείς. Μην πλατειάζω όμως, μετά από ερωτήσεις τύπου είμαι χαζή και δεν καταλαβαίνω, εξηγείστε μου, καταλήγουμε ότι το μαγαζί θα γλύτωνε 5 ευρώ μηνιαίως από την μη αναγνώριση της προ-υπηρεσίας. Δηλαδή έλεος! Πες το άνθρωπε μου από την αρχή μη σφαχτούμε το ζευγάρι πρωινιάτικα άνευ λόγου και ουσίας.

Αλλά όχι δεν τελειώνουμε εδώ. Aλλού είναι το ζουμι. Μου λέει: «δύο τινά, ή δεν ασφαλίζεσαι και ως σύζυγος εργάζεσαι στο μαγαζί όσες ώρες θέλεις ή ασφαλίζεσαι αλλά θα είσαι αυστηρά τις ώρες που δηλώνουμε γιατί αν γίνει έλεγχος μαύρο φίδι που σας έφαγε».

-          Δηλαδή, αν πάω να πω ένα γεια στο σύζυγό μου και να πιούμε ένα καφέ, βρε αδερφέ, και είμαι γκαντέμω και μας ελέγξουν θα πληρώσω πρόστιμο?

-          Βεβαίως.

-          Μα είμαι σύζυγος

-          Είσαι υπάλληλος

-          Και αυτό αναιρεί το γεγονός ότι είμαι σύζυγος?

-          Σύμφωνα με το νόμο, ναι

Όλα εν σοφία εποίησαν οι αγαστοί και αγαπητοί μας νομοθέτες λοιπόν. Με άλλα λόγια το κράτος προτιμά να μην πληρώνω εισφορές. Αν εργάζομαι και δεν ασφαλίζομαι, όλα εντάξει, αν ασφαλίζομαι δίνοντας χρήματα στο κράτος θα εξαντλήσει πάνω μου όλη του την αυστηρότητα. Εδώ κολλάνε ένα σωρό χριστιανικές αναφωνήσεις τύπου Χριστός και Παναγία, Θεέ μου κλπ μαζί με πολλά θαυμαστικά.

Ο πρωινός όμως παραλογισμός δεν έληξε στο λογιστή. Σειρά είχε και ο ΟΑΕΔ. Μη γίνομαι κουραστική όμως, προσεχώς αυτό.

Σας φιλώ προς το παρόν [ιδιαιτέρως τη Φούλη(δεν έχω μάθει ακόμα να κάνω παραπομπή στην σχετική σελίδα) που με ξεσήκωσε να το ξαναπιάσω] και σας αφήνω με ένα τραγουδάκι
 

16 σχόλια:

  1. Βρε τι έγινε; ξαράχνιασες επιτέλους; και με θέμα τον παραλογισμό του Δημοσίου; τέλεια άρχισες

    Λοιπόν μάθημα: για να κάνεις link σε ένα ποστ: πας στο συγκεκριμένο site (π.χ. στο blog της ΦΟΥΛΗ) κάνεις copy τη διεύθυνση του URL (μην ρωτήσεις τι είναι αυτό, αυτό που φαίνεται πάνω, πάνω στη γραμμή σελίδας), πηγαίνεις στο ποστ που έγραφες και επιλέγεις με το ποντίκι την λέξη στην οποία θέλεις να γίνεται η παραπομή, πατάς στην γραμμή εργαλείων την Λέξη Σύνδεσμος (είναι και υπογραμμισμένη αν δεις) και σου ανοίγει μια φόρμα ζητώντας σου το URL. Εκείς κάνεις paste αυτό που έχεις κοπιάρει... σου φαίνεται δύσκολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα, ναι! Είναι που φουντώνω και θέλω να τα πω για να μην σκάσω.
      Εύκολο φαίνεται @ Μπλου! Βεβαια στην επόμενη απόπειρα θα φανεί. Φιλιά και ευχαριστώ

      Διαγραφή
  2. Κατερινάκι μου στην προκειμένη περίπτωση κοιτάς ψηλά και κράζεις:
    "Παράλογοοοοοοοο που είσαι;;;"
    Καλή δύναμη γιατί έχω τραβήξει κουπί παρόμοιο από χρόνια πίσω!
    Ασε που σε μια έφοδο του ΙΚΑ βρισκόταν μια φίλη και την θεώρησαν σαν "αδήλωτη υπάλληλο" !
    Με σκουλαρίκια και ντύσιμο στην πένα ποιά θα δούλευε μέσα στο χάος... το γνωρίζεις καλά!

    Φιλιά υπομονής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου, αν δεν σου τύχει, δεν σου περνάει από το μυαλό το μέγεθος του παραλογισμού. Τώρα αρχίζω να το αντιλαμβάνομαι. Να φανταστείς μέχρι που μας είπαν ότι για να κάνουμε έναρξη πρεπει να βγουν όλα τα πράγματα έξω, να τα καταμετρήσει ο ελεγκτής και πάλι μέσα. Και ξέρεις εσύ, μιλάμε για φούρνους, φυλλιέρες, ζυμωτήρια κλπ. Παν καλά?
      Σε φιλώ και μη με βλέπεις που γκρινιάζω μετά μου περνάει :)

      Διαγραφή
  3. Χμμμμμ αποφάσισες να μαζευτείς στο σπίτι σου; να βάλω
    ένα σίδερο να πατήσεις!

    Εντόπισα 3 πράγματα
    1 ο πονοκέφαλος είναι για το βράδυ, και οχι πάντα ξέρεις εσύ,αν δεν ξέρεις ρώτα..
    2 βρε αφεόφοβο πλάσμα ακομα και εκεί το συννεφάκι σκέφτεσαι,βρε Αναστασηηηηηηηηηηη
    3 προσεξε καλά, κάτι έχει παρει χαμπάρι ο Βοσκός και θέλει να σε πετάξει σαν την "τρίχα απο το ζυμάρι" τώρα τι θέλω εγώ και πετάγομαι σαν την "@ωλι στο άσβεστη";;;εμ αδυναμία μου είσαι να μην στα πω!!
    Υγ συγνώμη για την "@@λι"
    καλά ξεμπερδέματα!!
    Φιλιά τα λέμε σε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φούλη μου, λες να τα έχει καταλάβει όλα ο Αρχιμήδης και να είναι μια συνωμοσία για να με εκδικηθεί?? χμμμμ, δεν το είχα σκεφτεί. Καλά που ξεκίνησα να γράφω τον πόνο μου και μου άνοιξες τα μάτια, τα οποία από τούδε και στο εξής θα τα έχω 14 καλού κακού χαχαχαχα. Προς το παρόν ας ξεσκονίσω λίγο το σπιτικό....:)) Σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. Kαι να ήταν μόνο αυτό το παράλογο του Ελληνικού κράτους...τι καλά θα αναφωνούσαμε όλοι μαζί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και να ήταν το μόνο τρελό αυτού του τόπου κατερίνα μου...
    καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλαδή, έχεις προιστάμενο τον άντρα σου;

    ιούουουου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Λίλα και @ Mplahmplah έχετε δίκιο. Είναι ένα μικρό δείγμα μόνο, ενδεικτικό όμως για το πώς λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Καλό σας βράδυ και καλό υπόλοιπο εβδομάδας :))

      Διαγραφή
    2. @ Ρία μου, πριν προ-ισταμένη η πεθερούλα μου και τώρα το βαφτιστήρι. Δάκτυλος του @ homemade υποπτεύομαι χαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. καλά ένα δίκαννο δεν είχες πρόχειρο μαζί σου;

    Κατερινάκι μου αγχώθηκα...και όσο σκέφτομαι και τη συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eλενιώ, πολλά κουλά έχουμε ακούσει αυτόν τον καιρό και στα λένε και μια φυσικότητα, σαν να είναι ο,τι πιο λογικό στον κόσμο. Αυτό με εκνευρίζει περισσότερο, ότι σε κοιτάνε σαν ούφο, αν αντιδράσεις. Δε βαριέσαι, όλα καλά, συνεχίζουμε ...:)
      Eσύ καλά είσαι? έστρωσε λίγο ο καιρός? ξεκουράστηκες?

      Διαγραφή
  8. Μωρέ καλές δουλειές να εχετε πάνω απο όλα και ξεχνιούνται αυτά. Είναι για τον πρωϊνό καφέ..

    Μαααααααααααακια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόσωστη, Ζουζούνα! Το κρατάω και θα το σκέφτομαι σε κάθε άλλο τέτοιο κουλό.

      Φιλιά και καλή κυριακάτικη ξεκούραση :)

      Διαγραφή
  9. Για να μειώσετε τον θόρυβο και να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας και τα προσωπικά σας δάνεια, θα συστήσω τον κ. Benjamin Lee για επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια.
    Παρακαλώ στείλτε email στο: 247officedept@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή